Aktuella stipendier hösten 2019


Följ med till New Delhi, Mumbai
och Udaipur 29 febr–11 mars 2020
Du kan bli en av dem som får lära mer om Indiens utmaningar inom miljö-och klimatområdet, inom näringslivet och i arbetet för bättre villkor för miljonerna extremt fattiga. 1200 svenska företag gör varje år affärer med landet. Hur ser de på landets brist på rening av avlopp, rök, miljögifter etc?
Ett av målen för resan är att deltagarna genom studiebesök och möten ska bygga upp ett kontaktnät som man senare kan använda journalistiskt.
Deadline för stipendieansökan är 15 oktober. Läs mer.

Digital research och faktakoll
Södertörns högskola, 7,5 hp, vt 2020
Landets redaktioner har stort behov av journalister som kan arbeta systematiskt med källkontroll på nätet. Skaffa dig spetskunskaper genom att gå kursen Digital research och faktakoll vid Södertörns högskola med start i januari 2020. Fem stipendier på vardera 20 000 kr finns att söka för yrkesverksamma journalister.
Deadline för stipendieansökan är 15 oktober, samma som till högskolan. Läs mer.

Digitalt berättande
Södertörns högskola, 7,5 hp, vt 2020
Sugen på att hitta nya spännande berättarformer för nätet? Då kan kursen Digitalt berättande vid Södertörns högskola vara något för dig.
Den börjar i januari och är inriktad på journalistiskt berättande i med fokus på visualisering, interaktivitet och digitala berättarstrukturer. Journalistfonden erbjuder fem stipendier på vardera
20 000 kr för aktiva journalister som blir antagna av högskolan.
Deadline för stipendieansökan är 15 oktober, samma som till högskolan. Läs mer.Tipsa någon om den här sidan: